11/3/2024

Pensioen Dr. Olbrechts

Pensioen Dr. Paul Olbrechts

Toen dr. Olbrechts zijn carrière begon als huisarts, waren het nog hele andere tijden. Maar hij stond er, met enorme toewijding en passie voor de gezondheid van anderen, dag en nacht, altijd toegankelijk voor hen die hulp nodig hadden. Met Katrien, zijn partner als naarstig meewerkende echtgenote, die hem steevast bijstond met administratie, onthaal en ander secretariaatswerk.

Wat zijn loopbaan zo uniek maakte, was niet alleen zijn uitgebreide medische kennis, maar ook de nauwe en persoonlijke band die hij opbouwde met zijn patiënten. Hij was meer dan alleen hun huisarts; Hij was een vertrouwenspersoon, een luisterend oor, een bron van troost en geruststelling. Zijn empathie werd gewaardeerd alsook zijn boeiende anekdotes over het leven.  

Hoewel de tijden zijn veranderd en de wereld om ons heen evolueert, bleef zijn toewijding aan zijn patiënten onveranderd. Het was niet altijd gemakkelijk, vooral in een tijd waarin de technologie steeds meer zijn intrede deed in de medische wereld. Maar hij heeft zich altijd vastgehouden aan zijn kernwaarden en aan goede kwalitatieve zorg die hij bood aan de patiënten.  

Dokter Olbrechts staat symbool voor een generatie huisartsen van wie het enorme takenpakket niet zo simpel te vervangen zal zijn door de nieuwe huisartsengeneratie.

Namens al uw patiënten en collega's willen we hem bedanken voor zijn onvermoeibare inzet, warmte en toewijding aan de gezondheid van anderen.

Dr. Olbrechts zal gemist worden, maar zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die u hebt aangeraakt tijdens uw indrukwekkende carrière als huisarts.

Katrien en Paul